Telefondan metamask kullanıyorum yeni hesap oluştur dedim sezermusa adında yeni bir hesap gönderdi bi siteden birşeyler satın almaya çalıçtım ama hata verdi hep sonra metamaskı sildim geri yükledim 12 kelimemi biliyordum hesabımı geri açtım kadar yeni hesap oluştur dediğinde seZermusa adındaki hesabıma gözükmedi ve özel anahtarını bilmiyorum ne yapmam gerekiyor biligilensieirrse tşk
Merhaba ve MetaMask topluluğuna hoş geldiniz
Gizli Kurtarma İfadesinden bir cüzdanı geri yüklediğinizde, önce yalnızca varsayılan hesap (Hesap 1) otomatik olarak geri yüklenir. Ancak endişelenmeyin: bu, ek hesaplarınızda bulunan jetonların geri alınamayacağı anlamına gelmez. İstediğiniz hesaplara sahip olana kadar ek hesapları yeniden eklemeniz yeterlidir.
Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu makaleyi okumaktan çekinmeyin: How to add missing accounts after restoring with Secret Recovery Phrase
Ayrıca, hesaplar daha önce adlandırılmışsa, “Oluştur” düğmesini tıklamadan önce yeniden adlandırabileceğinizi unutmayın.
Dediğiniz gibi hesabıma 12 kelime ile giriş yaptım fakat sezermusa adında hesap kurmuştum hesap içinden ona ulaşamıyorum özel anahtarımıda bilmiyorum nasıl ulaşabilirim o hesaba yardımcı olur musunuz ?
15 Haz 2022 Çar, saat 19:42 tarihinde Urban.Moods via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Için github’da arama yapabilirsiniz mnemonic account generator
Temel olarak araç, tek bir başlangıç cümlesi altında oluşturulmuş 10 adede kadar hesap oluşturur ve orada eksik hesabı bulmaya çalışabilirsiniz. Araç ayrıca size özel anahtarı da verecektir, böylece bundan sonra hesabı içe aktarabilirsiniz. Lütfen, oluşturulan hesapların her zaman ön tarafta “0x” olmadan görüneceğini unutmayın, bu yüzden sadece bunlar arasında gezinin ve eksik olanı bulun.
Denedim 10 tane hesap arasında bulamadım 100 tane hesap arasında bulamadım ve 1000 tane arasındada bulamadım ?
16 Haz 2022 Per, saat 08:57 tarihinde Urban.Moods via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Merhaba @Sezermusa, MetaMask topluluğuna hoş geldiniz!
Buraya kadar yaptığınız tartışmaların ardından, aradığınız hesabın, 12 kelimeye sahip olduğunuz cüzdanda oluşturulmamış, ithal edilmiş bir hesap olmasının mümkün olup olmadığını sorabilir miyim? Veya ilgili hesabı oluşturduğunuz tamamen başka bir cüzdan olabilir mi?
Bu makaleyi de nasıl çalıştığına dair bir referans olarak bağlamak.
Aktif olan hesabıma telefondan metamask uygulamasından 12 kelimelik yazıyla giriş yaptım sonra yeni oluşturdum yani 12 kelimelik yazıya bağlı olması gerekiyor başka hesap olması mümkün değil size adresi versem birşeyler öğrenebilir misiniz ?
16 Haz 2022 Per, saat 11:06 tarihinde Chinzilla via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Açık adresinizi benimle paylaşmanın yardımcı olacağını düşünmeyin, yaşadığınız sorun müşteri tarafında, sizin tarafınızda, cüzdanınızda ve dışarıdan görülemez. Ama tabii ki bunu yapmakta özgürsünüz ve mümkünse sorunun ne olabileceğini birlikte kontrol edebiliriz.
Gizli Kurtarma Cümlenizi veya özel anahtarlarınızı ASLA kimseyle paylaşmamayı unutmayın.
Aradığınız hesabın, cüzdanınızın orijinal SRP ile gelen ilk hesabı olması mümkün mü? Hesaplar kendi başlarına isimlendirilmezler, isterseniz onları manuel olarak isimlendirmeniz gerekir. Bahsettiğiniz hesabın adresi sizin kontrolünüz altındaysa, sorun olmaz.
Her olasılığı örtmeye çalışmak.
Bulmaya çalıştığım hesap sezermusa adlı hesap kendim adlandırdım ana hesabım 12 kelimesi olan hesap ise account2 olan hesap şuan account 2 hesabına 12 kelime ile giriş sağlıyorım fakat sezermusa hesabını bulamıyorum efendim
16 Haz 2022 Per, saat 14:56 tarihinde Chinzilla via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Şimdi anladım.
Resminiz bana şunu söylüyor: Orijinal MetaMask cüzdanınız, kendinize isim verdiğiniz ilk cüzdandır. 2. hesap, özel anahtar veya JSON dosyası kullanarak eklediğiniz, tamamen farklı bir cüzdanı temsil eden, Sezermusa adını verdiğiniz orijinal cüzdanın Gizli Kurtarma Cümlenizle ilişkili olmayan içe aktarılan bir hesaptır.
Hesapları içe aktarma bu şekilde çalışır ve ne anlama gelir?
Ayrıca, cüzdanın ve SRP’nizin diğer tüm özel anahtarlarınızı, manuel olarak ekleyebileceğiniz diğer hesaplarınızı tutan bir anahtarlık olarak nasıl çalıştığını açıklayan aşağıdaki makaleyi de okumanızı tavsiye ederim.
Okunacak çok şey olduğunu biliyorum, ancak lütfen bunu yapmak için zaman ayırın, çünkü bu MetaMask gözetimsiz cüzdanla ilgili işlerin nasıl yürüdüğüne dair bilginizi artıracaktır.
Umarım tüm bunlar size yardımcı olur.
Okudum ve baya bilgi edindim teşekkürler peki şimdi ben nasıl sezermusa hesabıma erişim sağlayabilirim
16 Haz 2022 Per, saat 15:59 tarihinde Chinzilla via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
İcloud geri yüklemesi ile sezer musa hesabıma erişim sağlayabilir miyim
16 Haz 2022 Per, saat 16:36 tarihinde Musa Sezer <sezermusa8@gmail.com> şunu yazdı:
Metamask’ı yeniden yükledikten sonra, Binance akıllı zincir ağını da cüzdanınıza yeniden eklediniz mi?
Evet ekledim sizin dediğinize göre sezermusa ana hesap ve ben buna hiçbir şekilde ulaşamıyorum 12 kelimesini bilmiyorum bi bağlantım yok nasıl bulucam ?
16 Haz 2022 Per, saat 17:19 tarihinde Urban.Moods via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Sezermusa hesabına zaten erişiminiz var. Yukarıda bağladığınız resimdeki ilk hesap, aynı zamanda 12 kelimeyi kullanarak kurtardığınız ve kendinizi yeniden adlandırdığınız ana cüzdanınızın hesabı.
Bizimle paylaştığınız resim eski bir resimse ve aslında kendi adını verdiğiniz o cüzdanı kurtarmak istediğinizi söylüyorsanız, o MetaMask cüzdanını kurtarmak için 12 kelimeye ihtiyacınız olacak.
Farklı tarayıcılar bile kullanabilirsiniz, böylece farklı MetaMask cüzdanları, açmış olabileceğiniz veya açacağınız ekstra hesapları ile birbirini etkilemez.
Bir kağıda not edilen 12 kelimeye sahip değilseniz, sorduğunuz cüzdan için bunları sağlayamayız, çünkü MetaMask velayetsiz bir cüzdandır, yani bundan siz sorumlusunuz, ve sizden başka hiç kimse buna erişemez.
Bu, Gizli Kurtarma Cümlenizi her zaman kaydetmeniz ve ASLA kimseyle paylaşmamanız anlamına gelir. Icloud, saldırıya uğrayabilen bir çevrimiçi bulut hizmetidir, bu nedenle onu bir kağıda yazıp güvende tutmak en iyi ve en kolay yoldur.
Ozaman bu hesaba erişimim bitti tamamen paraları gitti demek istiyorsunuz peki bu hesaba json dosyası işe erişim sağlayabilirmiyim ?
16 Haz 2022 Per, saat 18:12 tarihinde Chinzilla via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
JSON dosyanız veya bunun için özel anahtarınız varsa, elbette, onu şu anda sahip olduğunuz MetaMask cüzdanına aktarmayı deneyin.
İkiside yok malesef
17 Haz 2022 Cum, saat 09:57 tarihinde Chinzilla via MetaMask <notifications@metamask.discoursemail.com> şunu yazdı:
Buda gateiodan bu 0x01dBDaeBc208206aE030149301Af405A04984E86 hesaba akratım yaptığımın kanıtı efendim
17 Haz 2022 Cum, saat 13:41 tarihinde Musa Sezer <sezermusa8@gmail.com> şunu yazdı:
Bulamadığım hesap 0x01dBDaeBc208206aE030149301Af405A04984E86
Hangi hesaba bağlı oluçduğunu bulabilirmiyiz efendim.
17 Haz 2022 Cum, saat 10:13 tarihinde Musa Sezer <sezermusa8@gmail.com> şunu yazdı: